Kaip įrodyti tešlą orkaitėje, jei ji neturi specialios programos?
Klausimas
- Kaip padaryti, kad mielinis tešlos kylimas orkaitėje vyktų, jei prietaisas neturi tešlos kildinimo programos?
- Orkaitės naudojimo instrukcijoje nenurodyta, kurią funkciją reikėtų naudoti mielės tešlai kilti.
Sprendimas
1. Idealioji temperatūra mielėms kilti yra tarp 30°C ir 40°C.
Esant žemesnei temperatūrai, mielių tešlai išsipūsti reikia daugiau laiko.
2. Jei prietaisas nėra aprūpintas patvirtinimo programa, elkitės taip:
- Įkaitinkite orkaitę iki 30-40°C naudodami bet kokį šildymo režimą.
- Leiskite prietaisui įkaisti 5 minutes, tada išjunkite orkaitę.
- Tada įdėkite dubenį su mielių tešla į orkaitės ertmę. Kadangi mielių tešlai reikia drėgmės pakilti, pavyzdžiui, dubenį uždenkite drėgnu skudurėliu.
- Uždarykite orkaitės duris.
- Po maždaug 20-30 minučių, tešla turėtų padidėti tūrio ir gali būti toliau apdorojama kaip aprašyta recepte.